Betting på ishockey: Hur du satsar på ishockey

Ishockey är en av världens mest populära sporter, samt är en sport som många tycker om att satsa på. Med tanke på ishockeyns popularitet finns det knappast en avsaknad av olika alternativ att spela på, samt att många olika spelsajter erbjuder den här typen av spel. Du kan spela på allt från vilket lag som ska vinna matchen, till vilken spelare som ska göra flest mål. Du kan även satsa på resultatet av en hel turnering eller liga, exempelvis att Toronto Maple Leafs ska vinna Stanley Cup. Nedan redogör vi för vilka typer av spel som du får möjlighet att lägga, samt vilka ligor, turneringar och tävlingar som finns tillgängliga för dig. Häng med!

Hur du satsar på ishockey

Vad du kan satsa på inom ishockey

Ishockeyn bjuder på många roliga alternativ som du kan satsa på. Svenska hockeyligan eller SHL är Sveriges högstaliga och är väldigt populär att satsa på. USAs motsvarighet kallas för National Hockey League (NHL), samt är den största och bästa hockeyligan i världen. Dessa två ligor är de mest populära ligorna att satsa på i Sverige. Det betyder dock inte att möjligheterna stannar där, utan du kan självklart även lägga satsningar på andra ligor eller turneringar i andra länder. För mer information kan du läsa recensionen vi skrev om våra favorit svenska spelwebbplatser.

Du väljer själv vilken typ av liga, match eller turnering du ska satsa på, men du kan med fördel vända dig till de ligor eller turneringar du har lite kännedom om. Om du är intresserad av SHL är det en klar fördel för dig att satsa på just den ligan. Det här är absolut inget krav, utan endast något som ger dig en fördel. Det är väl även roligare att spela på de ligor du har kunskap om, samt är intresserad av, eller hur? Nedan hittar du exempel på vilka ligor, turneringar och tävlingar som går att spela på inom ishockeyn:

 • Svenska högstaligan (SHL)
 • National Hockey League (NHL)
 • Stanley Cup
 • VM
 • SM
 • OS
 • JVM

Inom varje liga eller turnering finns det nästan oändligt med alternativ som du kan satsa på. Många tycker om att satsa på vanliga och enkla spel, exempelvis match- eller turneringsvinnare, men det finns även massvis med andra spel som du kan lägga, exempelvis:

 • Flest mål i ligan
 • Antal utvisningar
 • Vilket lag som ska vinna matchen
 • Vem eller vilket lag som gör det första målet i matchen
 • Vinnare av turneringen eller tävlingen

Du väljer själv vad du vill spela på enligt dina egna preferenser och tycken. Utöver ovanstående alternativ finns det en hel uppsjö av andra alternativ, vilket gör att du alltid har något nytt och roligt att testa.

Hur mycket du är villig att satsa är helt och hållet upp till dig själv, men det finns vissa minsta och maximala gränser som du måste förhålla dig till. De flesta spelbolag erbjuder spel för så lite som några få kronor åt gången, samt har oftast en högsta gräns som ligger någonstans mellan 10.000-250.000 kronor per spel, beroende på hur högt oddset är, samt vilken liga det är fråga om. Se till att du aldrig spelar för mer pengar du är redo att förlora.

Du kan även satsa under matchens gång

Hur du satsar på ishockey

Visste du att du även kan satsa pengar samtidigt som en match eller evenemang pågår? Många spelsajter erbjuder dig en möjlighet att spela på liveodds för hockey, vilket gör att du

kan slänga in en satsning samtidigt som du kollar på matchen. Tycker du att Ovechkin ser riktigt vass ut idag? Då kan du slänga in ett spel på att han ska göra ett x antal mål i matchen, eller att det är han som gör nästa mål.

Ibland får du även möjligheten att streama på matchen hos spelbolaget, detta eftersom att de livestreamar vissa matcher. Om de inte sänder matchen kan du dock få liveuppdateringar i takt med att matchen pågår, vilket hjälper dig med att göra informerade satsningar.

Svenska spel erbjuder lite mer speciella spel

Svenska Spel har ett flertal spel som är fokuserade kring ishockey, Powerplay och Bomben är två utmärkta exempel på detta. Här satsar du på resultatet av ett flertal sammansatta matcher, vilket vid vinst ger en större utdelning än om du satsar på enskilda matcher. Här kan du skapa ditt eget spelsystem, ellet ta del av spelsystem som är sammansatta av Svenska Spel.

Hur mycket du måste satsa varierar lite, men som minst kan du spela för några få kronor, vilket gör att du enkelt kan testa för att se om denna typ av spel är något som passar för dig.

Du kan spela på ishockey hos många olika spelbolag

Det spelar ingen större roll vilket spelbolag du väljer att spela hos, så länge sajten erbjuder odds och betting kommer de med största sannolikhet att erbjuda spel på ishockey. Vi har dock sammansatt en liten lista med spelbolag som för närvarande levererar spel på ishockey:

 

Det här är endast toppen av isberget, det finns nästan oändligt med sajter som erbjuder denna form av spel. Utforska själv för att hitta en sajt som passar dina egna unika behov och tycken!

Slutsats

Du som är intresserad av ishockey kan ibland tycka det är kul att satsa en liten slant på den match du ska kolla på. Detta kan vara en rejäl stämningshöjare, speciellt om du kollar på en match som du är väldigt intresserad av. På internet hittar du flera källor som erbjuder dessa typer av spel, samt att utbudets omfång ger dig en möjlighet att testa nya och roliga spel, varje gång du spelar. Här kan du spela på vilket lag som ska vinna matchen, vem som ska göra det första målet, eller vilket lag som ska vinna hela ligan.

Välj det alternativ som passar dig bäst, men kom ihåg att aldrig spela för mer pengar än vad du har råd att förlora. Spel ska vara kul och spännande, du bör därmed höra av dig till casinots kundtjänst eller någon form av hjälporganisation om du känner att spelandet har gått över styr, eller att du inte längre kan kontrollera ditt spelande.

Last Update : Maj 2024