Hur du satsar på fotboll: Tips och Förslag för 2024

Att kolla på fotboll är hur roligt som helst, men man kan även förhöja spänning och känslan genom att satsa en liten slant på det lag man tror kommer vinna. En bonus är att man även kan sätta sig emot kompisarna, samt få lite rättigheter att skryta när man väl har träffat rätt. Den här typen av satsningar kan du göra på ett flertal olika spelsajter runt om i världen och i Sverige, samt att de flesta erbjuder en hel uppsjö av olika alternativ som du kan satsa på. Nedan går vi igenom vilka olika typer av ligor, turneringar och tävlingar du kan satsa på, samt vilka underkategorier och spel som finns för varje enskild liga eller turneringar. Vi går även igenom för vart du kan hitta dessa typer av spel.

Vad kan man satsa på egentligen?

Det finns som sagt massvis med olika alternativ som du kan satsa på. För det första erbjuder de flesta sajter flera olika ligor och turneringar. Allsvenskan, La Liga och Premier League är populära alternativ som många väljer att satsa lite på, men Champions League, Superettan och Serie A är även väldigt populära val. Utöver detta hittar du självklart massvis med andra fotbollsligor från världens olika hörn, exempelvis Brasilien, Uruguay, Indien, Kina, samt mycket mer!

Vad som passar bäst att satsa på avgör du själv, men det rekommenderas att du vänder dig till den liga eller turnering som du är intresserad och har lite kunskap om. Om du tycker om att kolla på italiensk fotboll kan det därmed vara en bra idé att vända sig till just denna liga. Men smaken är ju som baken, delad. Nedan hittar du en lista med exempel på ligor och turneringar som de flesta sajter erbjuder spel på:

 • Superettan
 • Allsvenskan
 • La Liga
 • Serie A
 • Premier League
 • Champions League
 • FA-cupen

Det finns inte bara olika turneringar, ligor och tävlingar att satsa på, utan varje enskild kategori innehåller vanligtvis hundratals eller till och med tusentals med olika alternativ som du kan satsa på. Exempel på vad du kan satsa på är:

 • Flest mål i ligan
 • Antal hörnor under en match
 • Vilket lag som ska vinna matchen
 • Vem som gör det första målet i matchen
 • Vinnare av turneringen

Det här är självklart endast alternativ, det finns massvis med andra alternativ som du kan välja på. Här är det bara att välja och vraka för att hitta det alternativ som du tycker passar bäst. Återigen rekommenderas det att välja något som du antingen tycker är väldigt kul, eller som du har kunskap om. Det bästa är självklart om båda dessa parametrar stämmer!

Det är självklart även upp till dig hur mycket du är villig att satsa, men vissa spelbolag har en minsta gräns på några kronor, samt har oftast övre gränser beroende på vilket typ av spel du vill lägga, samt vilken liga eller match du är intresserad av att satsa på.

Satsa under matchens gång

Live odds tillåter dig att spela samtidigt som en match, turnering eller tävling pågår. Du kan därmed sitta och kolla på matchen och slänga in en satsning på att exempelvis Ronaldo ska göra nästa mål, eller om du tror att det är Manchester United som kommer att få nästa hörna eller ha ledningen i halvtid. Här gäller det dock att vara snabb eftersom att oddsen uppdateras regelbundet.

Som en bonus erbjuder många spelbolag streaming av många både stora och mindre matcher. Det betyder att du kan titta på matchen på deras egna hemsida, samtidigt som den pågår. Även om inte streaming erbjuds är det vanligt att du åtminstone får tillgång till live-rapportering i form av regelbundna uppdateringar. Här får du då se hur det går i matchen, men det brukar oftast förekomma en liten fördröjning på den här typen av uppdatering.

Speciella typer av satsningar hos Svenska Spel

Hos Svenska Spel hittar du ett flertal olika spel som inte erbjuds hos andra spelbolag. Stryktipset och Europatipset är otroligt populära alternativ i Sverige, samt är något som endast går att spela på hos just Svenska Spel. Här satsar du på en samling av olika matcher som kommer att utspela sig under helgen eller en liknande kort tidsperiod, samt att du vinner pengar om du får ett visst antal rätt. Att få 13 rätt på stryktipset är något som många strävar efter, samt är något som kan ge stora utdelningar till den som står som ensam vinnare.

Dessa spel kostar endast några få kronor om du är villig att ta stora chansningar, men kan egentligen kosta hur mycket som helst om du vill gardera dig för vad resultatet ska bli i varje enskild match. Det är helt upp till dig att själv välja hur mycket eller lite du vill satsa.

Spelbolag som erbjuder dig möjligheten att satsa på fotboll

De flesta större spelbolag erbjuder en möjlighet att satsa på fotboll och massvis med andra sporter. Nedan hittar du en lista med exempel på sajter där du kan spela på massvis med olika fotbollsmatcher, tävlingar och turneringar:

Det här är självklart endast några av de större alternativen, det finns hundratals om inte tusentals fler sajter som du kan välja att spela hos.

Slutsats

Att spela på den match man ska kolla på kan vara en stämningshöjare, speciellt om någon av kompisarna har satsat på det andra laget. Att spela på fotboll är väldigt populärt, samt är den sport som det satsas mest pengar på i hela världen, vilket gör att utbudet är enormt. Tack vare det stora utbudet av olika satsningar finns det alltid något nytt och roligt att testa, oavsett om man föredrar att satsa på större turneringar, mindre ligor, eller något mittemellan.

Hitta ett spelbolag som följer dina ligor och turneringar, samt som erbjuder ansvarsfullt spelande, sedan är det bara att luska ut vad du ska satsa på! Kom ihåg att inte spela för mer än du har råd att förlora, samt att spela ska vara roligt. Ha så kul och kom ihåg att spela med måtta!

Last Update : April 2024