Hur spelar man Bingolotto?

Hur spelar man Bingolotto? Bingolotto är en klassisk svensk spelunderhållning som sänts på TV i över 30 år, och även om programmet har tappat i popularitet under de senaste åren har det en viss kultstatus. Det är ett av de mest sedda programmen någonsin i svensk TV-historia och efter dessa decennier har man också lyckats generera 17 miljarder kronor till svenskt föreningsliv i olika former. Detta gör Bingolotto till något av en kulturinstitution, men även en idrottsinstitution. Förutom dessa framgångar är lotteriet också populärt för de gemytliga TV-sändningarna som många trogna tittare bänkar sig framför varje vecka. Reglerna är enkla, och idag kan du spela Bingolotto både i gammal pappersform, men också i digital form online. Här berättar vi mer om man spelar Bingolotto.

Hur spelar man Bingolotto?

Konceptet bakom Bingolotto är tudelat precis som namnet antyder i Bingo och i Lotto. Med en lott kan du både spela klassisk Bingo, men du är också med i ett lotteri då lotten har ett speciellt serienummer. Lotterna består av tre olika spelplaner och en vanlig upplaga av Bingolotto-sändningen har tre omgångar då du har chans att vinna. Du spelar precis som vanlig bingo och markerar de numren som ropas upp av utroparen. Samtidigt pågår hela tiden ett lotteri av större priser, som bilar och miljonvinster, vilka du vinner med hjälp av serienumret på din lott. Idag sker alla dragningar och all vinstutdelning på förhand, och programmet som sänds har inte längre liveinslag av prisutdelning som det var på 90-talet. Därför behöver man numera inte ens följa TV-sändningen för att veta om man vunnit eller inte. Det går att se på Bingolottos hemsida i efterhand, då alla lotter som säljs är registrerade och finns med i prisstatistiken redan på förhand. Detta gör delvis att programmet Bingolotto inte alls har samma tittarsiffror som under guldåldern på 90-talet, men att det samtidigt är enklare att spela Bingolotto.

Hur spelar man Lotto online?

Väljer du att spela Bingolotto online så har du mer att välja mellan, men samtidigt blir det enklare än någonsin. De flesta av spelen har en automatisk inställning som på egen hand duttar av de numren som rullas upp i dragningen. Det finns också många olika typer av bingo att spela och olika brickor att välja mellan. Kanske vill du spela stora brickor eller lite mindre? Satsa mer på varje rad eller tvärtom, mindre bara för nöjes skull? Bingolotto har också hakat på trenden med det sociala onlinespelet vilket blivit populärt på många spelbolag online. Därför kan man välja om man vill chatta med de andra spelarna och på så sätt skaffa nya kontakter och vänner, eller om man föredrar singelspel där man är ensam på dragningarna. Det går alltså att få ut mer av bingo än bara spelunderhållning. Det krävs dock att du skapar ett konto på hemsidan och sedan spelar med registrerade uppgifter. Om du väljer att spela Bingolotto i vanlig pappersform slipper du det och kan köpa din lott precis som vanligt hos en fysisk återförsäljare för kontanter om du vill.

Hur spelar man Bingolotto?

Olika bingo på Bingolotto

Väljer du att spela online finns det flera olika typer av bingospel att prova. Där kan du spela på en klassisk bricka, som är fem rutor bred och fem rutor hög. Du vinner genom att få fem markerade siffror på rad, och det går lika bra att få dem vågrätt, lodrätt som diagonalt. Ju snabbare du får bingo, desto mer vinner du. Där betalar du fem kronor för ett vanligt spel, men kan också satsa dubbelt eller fyrdubbelt för att vinna mer.

Du kan också spela på vad som kallas för mönsterbricka. Där ska du inte få fem nummer i rad utan istället ska du få de siffror som bildar ett specifikt utvalt mönster synligt på lotten. Här kan du vinna mer då det finns en jackpottchans på många mönsterbrickor.

Vill du spela längre bingospel ska du testa de brickor som har 75 eller 90 rutor. Dessa brickor är uppdelade på flera dragningar så du har lika stor chans att vinna som på de små, men varje omgång varar lite längre. 90-bollarsbrickan är extra spännande eftersom det där finns helt tomma rutor, men samtidigt har du fler vinstvarianter. Med andra ord kan Bingolotto vara många olika saker.

Vinner man något på Bingolotto?

Som vanligt så är det underhållningen som står i centrum i detta spel och inte chansen att vinna. Det finns såklart möjligheter att man får tillbaka vad man investerat, men man ska inte spela spelet i syfte att vinna. Detta blir tydligt eftersom Bingolotto genom åren satsat mycket på att förse sina tittare med annan typ av underhållning än bara spel. Följer man ett program under en kväll så får man se intervjuer med intressanta kändisar, livemusik, reportage och annat smått och gott som gör Bingolotto till mer än en renodlad spelsajt. Vidare minns säkert alla som sett ett program hur rörda programmets vinnare blir när programledaren ringer upp någon och berättar att de vunnit. Därför är det här en fin balans mellan vinstchans och renodlad söndagsunderhållning.

Andra spel hos Bingolotto

Det finns också möjlighet att spela andra spel hos Bingolotto. Surfar du in på deras hemsida kan du inte bara spela bingo på många olika sätt, utan också skrapa olika virtuella lotter. De skraplotter som du annars går till butiken för att köpa finns också tillgängliga online och är enkla att spela. Sverigelotten, Kosing och Julkalendern finns alla som virtuella skraplotter med samma vinstchanser som i fysisk variant. Det finns också en snabbare variant på Bingolotto som kallas Bingolotto Express. Dessa dragningar visas dagligen i direktsändning online, snabbt och smidigt, och du spelar enklast i appen på mobilen eller på en surfplatta, eller direkt via sajten på en vanlig dator. Bingolotto har alltså följt med i utvecklingen och är fortfarande en stor aktör på spelmarknaden, även om programmet idag inte har lika många regelbundna tittare som förr i tiden.