Hur spelar man Eurojackpot?

Hur spelar man Eurojackpot? Det ska vi berätta här! Eurojackpot är ett ganska nytt spelfenomen i Sverige, om man ser till det svenska utbudet av lotteriet. Hasardspel och lotteriverksamhet har alltid varit strängt reglerat i Sverige, och det enda företaget som erbjudit dessa tjänster fram till nyligen var Svenska Spel. Oavsett om du har varit intresserad av lotterier, odds, casino eller skraplotter så har det varit till Svenska Spel du vänt dig. Under 2000-talet har dock utbudet breddats, och en rad andra spelorgan och spelföretag har nu utrymme på den svenska marknaden. Trots detta är det fortfarande statligt ägda Svenska Spel som innehar högst förtroende från svenska spelare, samtidigt som deras utbud inkluderar allt man kan vilja ha från ett spelföretag. Det är också Svenska Spel som erbjuder spel på det europeiska jackpottlotteriet Eurojackpot.

Svenska Spel online

De flesta av oss som vuxit upp innan spelregleringen öppnades upp känner väl till de spel och lotterier som ägs av Svenska Spel. Stryktipset, Lången, Bomben, Keno, Lotto, alla är välkända spelmarknader som vi sett i butiker och kiosker. Idag har dock en stor del av utbudet flyttat över till nätet, även om man såklart fortfarande kan gå till den lokala spelkiosken och lämna in sin spelkupong. Det är dock mycket enklare och snabbare att spela online på Svenska Spel, även om man där måste skapa ett spelkonto och registrera sig för att få spela. Detta slipper du om du köper en lott i butik. Oavsett var du spelar har alla spel såklart 18-års-gräns. Samma möjligheter gäller alltså om du är intresserad av att spela på Eurojackpot. Du kan välja dina nummer och lägga dina spel direkt på nätet, rätta dina lotter och välja om du vill förnya eller avsluta din kupong till nästkommande dragning.

Eurojackpot varje vecka

Eurojackpot är alltså ett lotteri som täcker flera länder över hela Europa, och Svenska Spel erbjuder detta lotteri sedan 2013. Lotteriet är enkelt att spela på och som extra bonus har du jackpottchans varje vecka. Spelstopp sker på fredagskvällar och dragningen strax därefter. Tyvärr är det ingen svensk kanal som visar dragningarna live, utan du får rätta dina rader online eller i butik dagen efter. Det går såklart också att streama sändningen från en internationell kanal om du verkligen vill maximera spänningen. I övrigt spelar du alltså Eurojackpot online och det finns olika sätt att placera sina rader på, beroende på om du vill ha variation, välja själv eller alltid satsa på samma system varje vecka. Oavsett vad statistik eller din magkänsla säger är alltid lotteridragningar helt slumpmässiga. Det finns inga odds för att ett särskilt nummer ska dyka upp fler gånger än något annat, utan det här är ett rent lyckospel där man inte behöver tillämpa någon strategi.

Hur spelar man Eurojackpot med rader eller system?

Hur spelar man Eurojackpot?

En dragning i Eurojackpot består av fem nummer, samt två så kallade stjärnnummer. Du får välja din rad från siffrorna 1-50 och stjärnnumren från 1-10. Prickar du hela raden är du garanterad en vinst på minst 10 miljoner euro, vilket alltså är runt 90 miljoner svenska kronor. Det har dock hänt att potten vuxit sig ännu större än så och rekordutdelningen i Sverige ligger på 561 miljoner kronor. Det går att vinna ansenliga summor pengar utan att ha alla rätt, och det är med detta i åtanke som du ska spela. Visst kan man drömma om jackpottar, men det är bättre att satsa mindre och inte ta lika stora risker eftersom det här är ett helt slumpbaserat lyckolotteri. Först och främst väljer du om du bara vill spela på enkla rader eller om du vill skapa ett system med fler nummer. Som mest kan man satsa på upp till tolv vanliga nummer och tio stjärnnummer i ett systemspel. Varje enkelrad kostar 25 kronor och du kan alltså spela flera rader eller sätta ihop ett systemspel som blir lite dyrare. Vill du göra det enkelt för dig köper du ett färdigt spel på en, fyra eller åtta rader, till exempel, så behöver du bara luta dig tillbaka och invänta dragningen.

Det finns också möjlighet att förlänga ditt spel från vecka till vecka, eller att helt enkelt skaffa en prenumeration som sträcker sig till ett visst datum, eller som rullar på. Detta gör att du automatiskt deltar i varje dragning med de förvalda numren du har, och att betalningen sker automatiskt utan att du behöver göra någonting. Det kan vara ett bra sätt att se till att du inte glömmer bort eller missar en dragning någon vecka. Du kan också såklart avbryta denna prenumeration när du vill, enklast via nätet där du hela tiden kan följa dina kuponger och spel.

Vinstchans på Eurojackpot

Du kan alltså vinna ordentligt med pengar på Eurojackpot, även om chansen att göra så är ganska liten. Jackpotten faller ut cirka åtta till tio gånger per år, och kan då hamna var som helst i Europa, eftersom det är ett internationellt lotteri. Chansen att få 5+2 rätt är en på 95 344 200. Ganska liten med andra ord. Den generella vinstchansen är dock betydligt högre, på en på 26. Detta betyder alltså att du har ganska god chans att vinna tillbaka insatsen eller att gå med plus en dag. Du ska alltid spela för att det är kul och inte för att du tänker att det blir en lätt väg till bättre ekonomi. Har du 25 kronor över är det ett underhållande och spännande sätt att spendera dem på.

Andra spel på Svenska Spel

Det finns också andra klassiska spel och lotterier att prova på Svenska Spel. Du har säkert sett en eller två dragningar av Keno från Gotland, du kanske har testat att lämna in en Stryktips-kupong eller är sugen på att skrapa några lotter – på nätet. Alla spel och lotterier fungerar lite annorlunda så det kan vara mer kul att prova olika varianter. Du kommer nog aldrig ha chans på så stora jackpottar som återfinns i just Eurojackpot, så i detta fall står just detta lotteri ut bland mängden.